zondag 13 mei 2018

Totaal andere levensstijl ... gezonder leven

Sinds ik mijn 'klik' maakte op 8 augustus 2017, veranderden niet alleen mijn eetgewoonten stilaan, ook mijn manier van leven, mijn hobby's en mijn bioritme. Eigenlijk ben ik kort gezegd gezonder gaan leven.

Sinds ik veel kilo's kwijt ben, is mijn bioritme stilaan beginnen te veranderen. Ik werd stilaan een ochtendmens. Maar om eerlijk te zijn, was ik stiekem eigenlijk altijd al een ochtendmens. Ik leefde alleen niet als een ochtendmens. Tegenwoordig sta ik altijd op tussen 6 uur en 7 uur (ook in het weekend) en ga ik slapen tussen 21 uur en 22 uur (al is het vaker rond 22 uur). Zo heb ik ook totaal andere gewoonten gekregen. En zijn er bepaalde hobby's verdwenen.

Eén van die gewoonten is bijvoorbeeld 's morgens vroeg gaan lopen. Ik vertrek dus met de fiets naar mijn loopplek rond 7.15 uur. En dan ben ik aan het lopen rond 7.30 uur. En da's een zalig moment van de dag. Je ziet alles ontwaken. En je komt niet zoveel fietsers tegen. Maar des te meer lopers.
Ik ga altijd op dinsdag en vrijdag lopen (zoals ik hier al schreef). En die lopers zeggen ondertussen (bijna) allemaal "hey". Zalig is dat! Lopers zijn blijkbaar gewoontedieren. Ze lopen ofwel elke dag ofwel op vaste momenten tijdens de week.

Een andere hobby die dan weer zo goed als verdwenen is, is naar optredens gaan. Ik moest daar altijd zolang van recupereren als ik weer eens pas om 1 uur of om 2 uur in mijn bed lag. Om eerlijk te zijn, is dit de laatste 3 jaar al stilaan aan het veranderen. Ik kies mijn optredens waar ik naartoe wil uit en da's maar maximum 1 concert per maand of eentje om de 2 maanden. Tenzij in de zomervakantie. Dan zijn er dat iets meer.

Een andere gewoonte gaat over koffie drinken. Ik drink maar tot 13 uur koffie en dan stop ik. Vaak zijn er dat slechts 3 op 1 dag. Vroeger dronk ik tot wel 5 mokken koffie op een dag en dat tot 17 uur. Maar dan slaap ik dus slecht omdat ik heel gevoelig ben voor cafeïne. En deze gewoonte werkt voor mij. 3 grote tassen koffie tussen 6 uur en 13 uur.

Zo zullen er nog wel dingen in mijn leven veranderen, vermoed ik. I'll keep you posted!

En jij? Ben jij ergens in je leven totaal van levensstijl of eetgewoonten veranderd? Omdat je dat wou of omdat het moest om gezonder te worden?

2 opmerkingen:

  1. Ik zou mij ook strikter aan mijn bedtijd moeten houden maar met alle slaapproblemen van de laatste weken kijk ik ZO hard op tegen het moment waarop ik in bed moet kruipen dat op een vast moment gaan slapen, zelden lukt. Nog werk aan de winkel dus!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het lukt mij de laatste maanden ook (weer) minder goed... Maar ik begrijp wat je bedoelt.

      Verwijderen