zondag 28 juni 2015

Gelezen in mei

Op mijn ander blog had ik een rubriek over hetgeen ik gedurende 1 maand las. Het had de eenvoudige naam "gelezen in maand ...". Ik zet dat hier graag verder. De bedoeling is dat ik alles wat ik bijvoorbeeld in mei las "recenseer" en een professionele recensie erbij post.

Dus here we go!

De Paladijnse voorspelling (Mark Frost) *****

Inderdaad, vijf sterren krijgt dit deel 1 uit een nieuwe reeks van mij. Interessant om weten is dat één de scenarioschrijvers van Twin Peaks dit boek schreef. En dat merk je toch. Verwacht geen uitgediepte personages want dat krijg je niet. Je krijgt wel een origineel verhaal. And I like that!
Geef toe, deze cover ziet er toch veelbelovend uit, niet? Een bijzonder boek.


Recensie (Bron: De VLACC, zoeken.bibliotheek.be)

Will is een bijzondere jongen, maar zijn ouders hebben er alles aan gedaan om dat verborgen te houden. Als hij per ongeluk een schooltest goed maakt, duiken er opeens mannen in het zwart op die Will willen vangen. Tegelijkertijd krijgt hij een aanbod van een exclusieve school. Wanneer hij zelfs zijn ouders niet meer kan vertrouwen, vlucht hij naar die school. Daar komt hij terecht in een bizarre wereld en moet hij ontdekken wie hij werkelijk is. In dit eerste deel van een trilogie is niets wat het lijkt. Het verhaal begint als thriller, maar al gauw duiken fantasy-elementen op. Lezers moeten constant gissen welke kant het verhaal opgaat. Dat is niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat Frost een van de schrijvers van de roemruchte tv-serie Twin Peaks was. Ook die serie kenmerkte zich door het injecteren van bizarre vondsten die kijkers constant voor een raadsel stelden. Frost heeft een prettige schrijfstijl en gaandeweg wordt steeds meer duidelijk. Dit is bepaald geen snelle hap, maar een bijzondere vertelling om je in onder te dompelen. Als je er eenmaal in zit, laat het je moeilijk los.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten