maandag 3 april 2017

Groene mode

Lang geleden had ik nog een ander blog: http://groenemode.blogspot.be/ Het bestaat nog steeds. Ik wilde adresjes en linken met ecologische en fair trade kleding en spullen bundelen. Het was geen succes. Waarom niet?
1 Ik deed totaal geen moeite om het bekender te maken
2 Er stonden bijna geen stukjes op.
Maar ik amuseerde er mij wel te pletter mee! En daarom blog je toch, niet? Ik zocht op internet vanalles over duurzame kleding en spulletjes en deelde het online.

Ooit deed ik 11 jaar vrijwilligerswerk bij Oxfam Wereldwinkels. Daar verkochten ze een tijdje ook zulke kleding. En het was erg mooie toegankelijke kleding. Totaal geen geitenwollensokken spullen. Maar ze was heel duur. En waarschijnlijk liep het daardoor voor geen meter. En gingen een groot deel van de kleren tegen spotprijzen weg en werden nooit meer terug in de winkel verkocht.

Maar dan kwam stilaan het hele 'sharing-verhaal' en werd ecologie en duurzaamheid en zelfs fair trade hip en in. Je had plots LNKnits in Antwerpen die samenwerkte met breisters in Peru. Ellen studeerde marketing en kon écht verkopen. Dus dat merk gaat echt als zoete broodjes.

En nu is er ook Sessa in Hasselt, dé winkel van de zussen Babs en Vanessa, een topduo!
Ze verkopen er sinds kort dus ook enkel ecologische en fair trade spullen en kleding. Ze hadden al de winkel Paplou, die sommigen onder jullie misschien al kennen. En ze doen dat fantastisch! Er is echt mooie en degelijke kleding van biokatoen bijvoorbeeld. Totaal geen geitewollensokken dingen. Ik wens hen met heel mijn hart super veel succes!


En jij, koop jij weleens ecologische of/en fair trade kleding? Kende je Sessa of LNKnits?
Ben je voor sharen? En voor duurzame spullen? Laat iets van je horen in de reacties!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten