woensdag 2 november 2016

Mijn liefde voor koffie en waarom ik zo van koffie houd

Vroeger lustte ik echt geen koffie. Ik herinner mij niet het moment waarop ik voor de eerste keer genoot van een tas koffie. Maar ik weet wel dat ik graag koffie dronk in mijn twenties.

Toen ik lief leerde kennen, verdubbelde mijn aantal tassen op één dag. Vroeger dronk ik twee à drie kopjes. Toen D zeven jaar geleden in mijn leven kwam, begon ik al vlug vijf tassen koffie op één dag te drinken. Meer is het niet geworden want dan slaap ik niet meer.

Thuis drinken we gewone filterkoffie uit een koffiezetmachine. Bio van de Aldi omdat die lekker en niet zo duur is. Want lief drinkt super veel koffie. Al is het al wat geminderd het laatste jaar. Maar vijf pakjes koffie op twee weken tijd is best wel veel, niet?

Eén van mijn favoriete momentjes van de week is die twee koffies in mijn vaste koffiebar gaan drinken op vrijdag, zaterdag of zondag. Het hangt van de dag af en ook van het uur naar welke koffiezaak ik ga. Mijn vaste koffiebar blijft de King Kong in mijn home town Hasselt. Ik ga daar al vijf jaar naartoe. En ik heb ondertussen iedereen die ik ken er al heen gesleept. Het grappige is dat al die mensen teruggaan en hun vrienden meenemen. De King Kong maakt veel kans om verkozen te worden tot beste koffiebar van 2017!Ook Fietsbar, een herstelplaats voor fietsen in Hasselt waar je ook koffie kan drinken! En het is open op zondag.


Maar ook Mucho Gusto in Hasselt als het te druk is elders.


In alle drie maken ze vers gemalen koffie en dat is toch nog altijd het lekkerst!

Koffie maakt je wakker, koffie is heerlijk en past perfect bij het lezen van een boek.

En tot slot ga ik natuurlijk ook graag op zoek naar leuke koffiemokken. Ze moeten groot zijn en een dikke rand hebben. Ik kies 's morgens graag een mok uit een groot aantal verschillende tassen. Zo kocht/kreeg ik al mokken van Piet Stockmans, Bloomingville, IKEA, CASA, Orla Kiely, ...
En jij? Waar drink jij je koffie? Wat is jouw favoriete koffiebar? Waarom drink je graag koffie of waarom lust je geen koffie? Ik lees het graag in de comments!

4 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dat lust ik ook, graag zelfs! Maar toch liever koffie :)

   Verwijderen
 2. Bij ons thuis is het nespresso. What else? ;-)
  In de stad gaan we voor de speciale koffies bij sweet coffee en coffee café.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :)
   Bij Sweet Coffee vind ik de koffies echt niet lekker, veel te veel melk. Ik drink altijd latte. En bij Coffee Café kwam ik in hun beginmaanden af en toe maar toen begon plots King Kong en ben ik daar blijven gaan.

   Verwijderen