dinsdag 5 januari 2016

Gelezen in november en december

En zo haal ik mijn achterstand van blogposts over mijn gelezen boeken langzaamaan in...

Seeker (Arwen Elys dayton, reeks: Seeker, deel 1) ****

Het is eigenlijk een Young Adult maar dan wel een steengoeie. Ik las dit boek voor een project op het werk. En ik was aangenaam verrast. Vlot geschreven, vrij origineel (niet alles) en ik ben benieuwd naar deel 2! Vier sterren voor mij want: aanrader!


Recensie (Bron: De VLACC, zoeken.bibliotheek.be)

In Schotland krijgen de tieners Quin en Shinobu van jongs af aan, en John vanaf zijn twaalfde jaar een intensieve training om Zoeker te worden. Quin en Shinobu (inmiddels 15) zijn verre familieleden van elkaar. Hun beide vaders zijn de Spartaanse leermeesters van de drie. John (16) en Quin zijn heimelijk verliefd en zijn ontsteld als ze ontdekken dat Quins vader John bewust laat sjezen voor de test die voorafgaat aan de eed. Echter pas nadat Quin en Shinobu die eed hebben afgelegd, ontdekken zij dat ze daarmee deelgenoot zijn geworden van de meest gruwelijke zaken. Fantasyboek dat per nieuw, kort hoofdstuk vanuit wisselend perspectief is geschreven. Het warrig verlopende verhaal heeft een ingewikkelde plot, waarin veel lijkt te gebeuren en waarbij ongebreideld gebruik wordt gemaakt van allerlei elementen uit andere fantasyverhalen zoals reizen door tijd en ruimte, mystieke voorwerpen, futuristische wapens en onsterfelijke wezens. Ook de matige, beschrijvende schrijfstijl en het uitblijven van verdieping van karakters helpen niet om de aandacht vast te houden.Zeldzame aarden (Sandro Veronesi) *****


Opvolger van Kalme chaos hetgeen ik ook las. Subliem boek van een fantastische auteur. Dikke aanrader! Zijn stijl, zijn verhalen... Echt de moeite waard.
Ik las ook 'XY' van hem.


Recensie (Bron: De VLACC, zoeken.bibliotheek.be)

In de nieuwste roman van de bekende Italiaanse auteur (1959) speelt Pietro Paladini, de hoofdpersoon uit zijn succesvolle 'Kalme chaos' (2005)*, die na de plotselinge dood van zijn vrouw voor de school van zijn dochter postte en onbedoeld een inspiratie voor anderen werd, opnieuw de hoofdrol. Hier verliest hij van de ene op de andere dag al zijn zekerheden. Zijn kantoor in Rome is verzegeld en zijn compagnon blijkt een oplichter te zijn. Zonder het te weten, waren de auto’s die hij verkocht gestolen. Als er ook nog louche Roemenen bij betrokken blijken te zijn, slaat Palladini op de vlucht. Ondertussen krijgt hij slaande ruzie met zijn vriendin en blijkt dat zijn dochter Claudia is weggelopen, naar haar tante Martha in Milaan. Zoals steeds weet de auteur op een ingenieuze en lezenswaardige wijze de plot aan de grillige gedachtenstroom van de hoofdpersoon te koppelen. Op het eind volgt er een meervoudige catharsis: betreffende zijn broer en zijn vader, maar vooral betreffende zijn dochter en Martha, de zus van zijn vrouw, die de gebeurtenissen in 'Kalme chaos' in een ander licht plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten